Gezonde voeding

Op Kinderopvang Ienieminie werken wij met een gezond voedingsbeleid.

Wat is ons voedingsbeleid?

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

  • Vooral producten uit de Schijf van Vijf
  • De hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • Feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • Ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • Voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.

Na onze ouderavond over gezonde voeding zijn wij achter de schermen altijd druk bezig geweest met het toepassen van de gezonde voeding binnen Ienieminie.Melanie heeft twee dagen een cursus gevolgd en mag zich nu coach gezonde kinderopvang noemen.Melanie draagt dit weer uit naar de andere collega’s binnen het voedingsgroepje; Gladys, Ellis, Marieke W, Talissa & Renate.Mocht u een keer vragen hebben over het voedingsbeleid op Ienieminie kunt u een van ons altijd aanspreken!Willen jullie eer lezen over ons voedingsbeleid?Het beleid is vanaf nu in te lezen op site.Ook zullen hierop onze notulen te lezen zijn van het overleg wat wij als voedingsgroep hebben.Wij vergaderen 3x per jaar maart/april, September/november & December/januari.